Categories
diverse

Har du husket at varemærkebeskytte din virksomhed?

Som nyligt udsprunget iværksætter er der mange ting, man skal holde styr på. I Danmark er det nemt at blive iværksætter, men det er ikke ensbetydende med, at det er nemt at være iværksætter. Når man springer ud som iværksætter, så går man fra idé til handling, men inden man gør det, så er det en god idé at have gjort sit forarbejde ordentligt. 

Har du undersøgt markedet for lignende varemærker?

For de fleste iværksættere er det måske common-sense, at man skal huske at undersøge markedet for, om der findes et allerede eksisterende produkt, teknologi eller metode, der kan det samme, som det du kan tilbyde. Knap så common-sense er det at undersøge markedet for varemærkeregistreringer.

Hvis du har opdaget et hul i markedet, som du med dit produkt eller ydelse kan udfylde, så er dit unikke produkt værd at beskytte. Med varemærkeregistrering er dit unikke varemærke beskyttet mod plagiat fra konkurrende virksomheder. Det gælder uanset, om det er et produkt, et logo eller et slogan, du vil beskytte. Mange startup-virksomheder glemmer varemærkeregistreringen, og det kan desværre komme til at koste dyrt i det lange løb.

Uden en varemærkeregistrering står det andre virksomheder frit at udvikle et lignende produkt, også selvom du fik idéen først. Opfindelser, der ikke er varemærkeregistreret, er nemlig til fri videreudvikling af konkurrende virksomheder, og det kan resultere i, at konkurrende virksomheder løber afsted med den succes, som i virkeligheden var tilegnet dig, såfremt du havde huske at varemærkeregistrere virksomheden.

Når du går igang med varemærkeansøgningen vil du også opdage, om dit varemærke reelt er unikt eller ej. Viser det sig, at dit produkt eller teknologi allerede er opfundet, så  kan du være nødsaget til at finde på noget nyt, såfremt opfindelsen er varemærkebeskyttet af andre. Hvis du vil vide mere om varemærkeregistrering, så kan du besøge denne side og blive klogere på, hvorfor varemærkeregistrering er så vigtigt.