Kategorier
Annonce

Kan man stadigvæk få en konto til ens virksomhed gratis?

Hvad koster det at få en erhvervskonto i år 2023? Dette er noget, man bør overveje, hvis man driver en virksomhed eller ønsker at starte en. Det er nemlig sådan, at kontoen er tilknyttet virksomheden, og dermed er den ejet af virksomheden. Der findes mange forskellige udbydere af erhvervskonti til danske virksomheder, hvor de fleste af dem er traditionelle banker.

Gratis erhvervskonto?

Mange steder kan man få gratis erhvervskonti, et godt eksempel er Revolut. Der kan dog være steder, hvor det kan koste mange tusinde kroner. Det hele afhænger dog af, hvilken branche virksomheden er inden for. Hvis det er en branche, som bankerne ser som en høj risiko, kan det være svært at finde en konto. I så fald er det godt at finde en hjemmeside, der kan hjælpe med at finde den rigtige konto. Inde på denne side kan du finde en oversigt, hvor du blandt andet kan finde muligheder for at få en gratis erhvervskonto.

Derfor koster de normalt penge

Der er omkostninger forbundet med at få en erhvervskonto, da bankerne har udgifter, som du skal betale for. Du kender det nok allerede. En virksomhed har større udgifter, og disse er med til at få priserne til at stige. Hvis du smutter ned i det lokale supermarked, så kan du også se, at deres udgifter er blevet større, og dette har resulteret i højere priser for dig og andre forbrugere. Det samme gør sig gældende for erhvervskonti – specielt i Danmark, hvor der har været et par skandaler, så bankerne har hyret en masse såkaldte “compliance officers”.

Andre grunde til at gratis erhvervskonti ikke er mulige

Tidligere har der været negativ rente, men det er nu ændret, så de færreste banker tager negative renter af indestående. Men historisk set har det været et argument for ikke at ville tilbyde gratis konto – fordi bankerne netop selv skulle betale en negativ rente. De tog dog en højere negativ rente fra deres kunder i forhold til den, de selv skulle betale.

Som du kan se, så er “landskabet” ikke så simpelt at forklare. Nogle banker er villige til at give dig en gratis konto, hvis de kan se en fremtid i din virksomhed (og dermed dig som kunde). Hvis ikke, så bliver det nok et nej tak fra deres side af.